مقالات انتخاب رشته کنکور

بررسی بازار کار رشته های کنکور ریاضی [صفر تا ۱۰۰]

معرفی رشته ریاضی فیزیک و بازار کار آن

امروزه یکی از مهمترین دغدغه های دانش آموزان کلاس نهم انتخاب رشته است. دو مورد از نگرانی های دانش آموزان و والدین آنها به میزان علاقه فرزند و بازار کار رشته مورد نظر مربوط می شود. رشته ریاضی و فیزیک از جمله رشته هایی است که وارد شدن به آن علاقه دانش آموز، معدل و هوش بالایی را می طلبد. همانطور که از اسم آن پیداست، این رشته با محاسبات، فرمول ها و حل مسئله های مختلف سروکار دارد. چنانچه در آزمون های پایه نهم نمرات خوب و معدل بالایی کسب کردید، احتمالاً فرم هدایت تحصیلی رشته ریاضی را به شما پیشنهاد خواهد داد. درس های ریاضی و فیزیک از اصلی ترین دروس این رشته هستند و علاقه و استعداد شما در این دروس به موفقیتتان کمک شایانی خواهد کرد. حتماً تا به حال شنیده اید که رشته های کنکور ریاضی بازار کار خوب ندارند؛ اما آیا واقعاً همینطور است؟ برای یافتن پاسخ پرسش خود تا پایان این مقاله از درس جت با ما همراه باشید.

بازار کار شاخه های علوم پایه در رشته ریاضی فیزیک

علوم کامپیوتر، شیمی محض، شیمی کاربردی، ریاضیات و کاربردها، آمار و فیزیک نمونه هایی از رشته های علوم پایه هستند. حال باید ببینیم بازار کار این رشته ها در ایران چگونه است. آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه در مراکز علمی و تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان، مراکز کشاورزی، مدرسه و دانشگاه فراهم است. بسیاری از دانش آموختگان این رشته با ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، به تدریس در مدارس یا دانشگاه ها مشغول می شوند. لازم به ذکر است که پیدا کردن یک جایگاه شغلی مناسب برای فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه به عوامل زیادی بستگی دارد. علاوه بر رشته و مدرک تحصیلی عوامل دیگری مانند شهر محل سکونت، میزان تلاش شخص و همچنین مهارت های فردی اهمیت زیادی دارد. طبیعی است که پیدا کردن شغل در کلان شهرها راحت تر است. بنابراین فارغ التحصیلانی که ساکن شهرهای بزرگ هستند فرصت شغلی بیشتری دارند.

تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک
تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک

بازار کار شاخه های مهندسی در رشته ریاضی و فیزیک

زمانی که بحث بر سر رشته ریاضی و فیزیک می رسد، ناخودآگاه همه ذهنشان به سمت مهندس شدن و رشته های مهندسی می رود. شایان ذکر است که بازار کار رشته های ریاضی و فیزیک تنها به شاخه های مهندسی محدود نمی شود. رشته های مهندسی طرفداران زیادی دارد. به همین خاطر رقابت برای ورود به این رشته ها و یافتن شغل مرتبط زیاد است. تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک حتماً به معنای وارد شدن به رشته های مهندسی نیست. رشته های مدیریت، جهانگردی، فقه و حقوق، حسابداری و روانشناسی نیز از زیرشاخه های رشته ریاضی هستند. بنابراین، داوطلبان کنکور ریاضی می توانند با این رشته ها نیز وارد دانشگاه شوند و تحصیل کنند. ناگفته نماند اکثر افرادی که وارد رشته ریاضی و فیزیک می شوند، فکر مهندس شدن و تحصیل در رشته های مهندسی را در سر دارند. به هرحال، هیچ بعید نیست که داوطلب کنکور ریاضی در این رشته ها ادامه تحصیل دهند.

اشتباه در انتخاب رشته کنکور سراسری 1402
مطالعه

آیا قبولی در شاخه های برتر رشته ریاضی و فیزیک ساده است؟

انتخاب رشته درست متناسب با علاقه و ویژگی های شخصیتی فرد از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که آینده شغلی و مالی فرد منوط به رشته تحصیلی وی می باشد. بر همین اساس، بازار کار رشته تحصیلی مورد  نظر بسیار مهم است. طی چند سال اخیر، رشته تجربی درصد بالایی از شرکت کنندگان کنکور را به خود اختصاص داده است. به همین ترتیب تعداد شرکت کنندگان کنکور ریاضی کاهش یافته است. بنابراین، رقابت میان رشته های کنکور ریاضی زیاد نیست و احتمال قبولی شما در رشته و دانشگاه دلخواه بالا می رود. شناخت ویژگی های فردی خود برای انتخاب رشته و ورود به بازار کار، حرف اول را می زند. مشاغل مرتبط با رشته های ریاضی معمولاً با کارهای ذهنی و محاسباتی سروکار دارد و این کار ساده ای نیست. بسیاری از افراد به دلیل نداشتن استعداد و علاقه کافی، نمی توانند پس از فارغ التحصیل شدن موفق باشند. به همین دلیل از کمبود شغل در بازار کار رشته های کنکور ریاضی دم می زنند.

رشته های کنکور ریاضی
رشته های کنکور ریاضی

چگونه می توان با تحصیل در رشته های دانشگاهی ریاضی وارد بازار کار شد؟

بررسی آمارها نشان می دهد که هر گروه آموزشی در کنکور، تعدادی رشته پرطرفدار دارد؛ یعنی افراد زیادی تمایل به انتخاب آن رشته را دارند. معمولاً در گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک آن دسته از رشته هایی که بازار کار خوب و درآمد بالایی دارند، مورد توجه قرار می گیرند. شاید بازار کار رشته های مهندسی بهتر از رشته های علوم پایه باشد. در هرصورت نمی توان گفت که این جمله درباره همه صدق می کند؛ زیرا خلاف آن نیز ممکن است. این دسته از افراد برای کسب درآمد و جایگاه شغلی مناسب باید علاوه بر مدرک تحصیلی دانشگاهی، مهارت و خلاقیت نیز داشته باشند. بنابراین، برای بدست آوردن یک جایگاه شغلی مناسب تنها نباید به داشتن یک مدرک تحصیلی دانشگاهی اکتفا کرد. عامل دیگری که در آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته های ریاضی و فیزیک تاثیرگذار است، به روز نگه داشتن اطلاعات در زمینه شغل و رشته خود می باشد.

معرفی چند نمونه از پردرآمدترین رشته های کنکور ریاضی مقطع کارشناسی در ایران

اگر شما دانش آموز رشته ریاضی و فیزیک هستید یا قصد ادامه تحصیل در شاخه های این رشته را دارید، این مطلب را از دست ندهید. آشنایی با بازار کار رشته های پردرآمد و پرطرفدار رشته ریاضی تصمیم گیری را برای شما آسان می کند. مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک، عمران، صنایع، معماری، هوافضا، نفت و شیمی بازار کار خوبی نسبت به دیگر شاخه های رشته ریاضی دارند. خواندن مطالب و پرس و جو از افراد متخصص در این زمینه به شما کمک می کند با دیده باز رشته خود را انتخاب کنید. برای آشنایی با رشته های مهندسی برق و کامپیوتر با ما همراه باشید.

مهندسی برق یکی از پرطرفدارترین رشته های کنکوری ریاضی است. مهندسی برق مخابرات، الکترونیک، کنترل و قدرت از گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی است. بازار کار مهندسان برق در صنایع خودروسازی، مخابرات، نظامی و دفاعی می باشد. شرکت های تولیدکننده برد و صنایع الکترونیکی مانند لپ تاپ، تلویزیون و گوشی های همراه نیز به مهندسان این رشته نیاز دارند. برخوردار بودن از توان محاسباتی بالا و قوی بودن در درس ریاضی نیز برای موفقیت افراد در همه گرایش های این رشته اهمیت زیادی دارد.

میزان تاثیر سهمیه رزمندگان در کنکور 1402
مطالعه
بازار کار رشته ریاضی
بازار کار رشته ریاضی

احتمالاً تنوع در بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر باعث شده افراد زیادی به این رشته روی بیاورند. مهندسی سخت افزار، نرم افزار و فناوری اطلاعات یا (IT) از گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر است. امروزه پیشرفت فناوری، تکنولوژی و کاربرد اینترنت در جنبه های مختلف زندگی انسان ها، نیاز به افراد متخصص در این زمینه را افزایش داده است. برای یافتن یکی جایگاه شغلی خوب و مناسب در رشته مهندسی کامپیوتر لازم است زبان انگلیسی خود را تقویت کنید. فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان طراح وب، برنامه نویس و بهینه ساز پایگاه های داده فعالیت کنند.

رشته های ریاضی و فیزیک در مقطع کارشناسی ارشد و بازار کار آنها

ادامه تحصیل در رشته های مهندسی و مقطع کارشناسی ارشد همت و پشتکار بالایی را می طلبد. داشتن تحصیلات در مقطع کارشناسی ارشد در کنار کسب مهارت و دانش به روز بازار کار خوبی را برای فارغ التحصیلان فراهم می کند. نکته قابل توجه در مورد آینده شغلی فارغ التحصیلان این رشته ها این است که آنها باید نحوه کار با نرم افزارهای مرتبط با رشته خود را یاد بگیرند. پروژه ها، دورکاری و همچنین پیشرفت علم و فناوری متخصصان را به استفاده از نرم افزارهای مختلف ملزم کرده است؛ زیرا استفاده از این نرم افزارها موجب سرعت بخشیدن و دقت در کارها می شود. فراگرفتن این مهارت ها سبب می شود در کار خود حرفه ای عمل کنید. به خاطر داشته باشید امروزه تنها داشتن مدرک تحصیلی شغل مناسبی برای شما ایجاد نمی کند و بدون داشتن مهارت کافی، بیکار خواهید ماند. ناگفته نماند که داشتن مدرک تحصیلی در مقاطع بالاتر باعث می شود فرصت های شغلی بیشتری برای شما ایجاد شود.

ورود به بازار کار رشته های پرطرفدار ریاضی
ورود به بازار کار رشته های پرطرفدار ریاضی

پردرآمدترین رشته های ریاضی در جهان

به طور کلی، رشته های فنی و مهندسی در سراسر جهان بازار کار خوبی دارد. اهمیت جهانیان به پیشرفت در تکنولوژی نیازمند به کارگیری نیروهای توانمند و متخصص در رشته های مهندسی است. طبق آمارها، رشته های مهندسی کامپیوتر، برق، هوافضا، نفت، شیمی، صنایع، مکانیک، عمران، دریا و محیط زیست از بازار کار خوبی برخوردار هستند. ده رشته ذکر شده به ترتیب از پردرآمدترین رشته های ریاضی در آمریکا محسوب می شوند. آینده شغلی روشن، دسترسی آسان و فرصت های شغلی موجود در بازار کار تاثیر بسزایی در جذب افراد به سمت این رشته ها داشته است. پیدا کردن نقص های خود و سعی در اصلاح آنها، برخورداری از روحیه تیمی و داشتن پشتکار در یادگیری مهارت ها در موفقیت افراد اهمیت زیادی دارد. به همین خاطر پذیرش مهندسان این رشته در آمریکا و دیگر کشورها نیز ممکن است. بنابراین اگر قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارید، بهتر است اول در دانشگاه نمرات خوبی بگیرید و دوم، مهارت کسب کنید.

رشته ریاضی و فیزیک بهتر است یا علوم تجربی؟

پاسخ این سوال نزد شماست. شما می توانید با بررسی زیرشاخه ها، بازار کار و از همه مهمتر علاقه خود نسبت به انتخاب رشته اقدام نمایید. ناگفته نماند که تنها داشتن علاقه برای موفقیت در این رشته کافی نیست. رشته ریاضی و فیزیک و علوم تجربی هردو از شاخه های نظری می باشند. ضریب هوشی بالا و میزان قدرت یادگیری در همه رشته های تحصیلی حائز اهمیت هستند. در کل، دانش آموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک می شوند باید قدرت تجزیه و تحلیل و همچنین قدرت تجسم اجسام فضایی را داشته باشند. صبر و تلاش و پشتکار نیز در یادگیری دروس رشته ریاضی و فیزیک موثر است. قبول شدن در رشته های کنکور ریاضی همت بلندی را می طلبد. تنوع در رشته های کنکور علوم تجربی بیشتر از ریاضی و فیزیک است. بنابراین لازم است قبل از ورود به رشته مورد نظر درباره آن تحقیقات لازم را انجام دهید.

آینده شغلی و بازار کار
آینده شغلی و بازار کار

بازار کار گسترده و حرفه های گوناگون سبب شده است مردم شغل های مختلفی را تجربه کنند. در حال حاضر پیدا کردن شغل لزوماً به رشته تحصیلی شما وابسته نیست. در واقع رشته تحصیلی شما می تواند کاملاً از شغلتان متفاوت باشد. به نظر می رسد این مسئله چندان خوشایند نباشد. به هرحال شما چندین سال از عمرتان را صرف تحصیل در رشته مورد نظر کرده اید. پس چه بهتر است شغلی مرتبط و متناسب با رشته تحصیلی خود را داشته باشید. در این صورت می توانید با علاقه و ذوقی توصیف ناپذیر مشغول به کار شوید و هر روز از انجام آن لذت ببرید. در ضمن، انتخاب یک الگوی موفق در حوزه تحصیل خود نیز می تواند به شما انگیزه دهد. بنابراین بهتر است در همین قدم اول (انتخاب رشته) دقت کافی را به کار بگیرید و هدف شغلی خود را تعیین کنید.

مزایا و معایب رشته های کنکور ریاضی

نگرانی دانش آموزان درباره بازار کار رشته تحصیلی کاملاً به جاست. رشته های کنکور ریاضی و فیزیک مانند سایر رشته ها مزایا و معایب خود را دارند. با آگاهی از این مزایا و معایب، دانش آموز در مسیر اهداف و رشد خود قرار می گیرد. یکی از معایب رشته ریاضی، تئوری بودن اکثر دروس است. درس های این رشته به دلیل داشتن فرمول های زیاد، تا حدودی خشک هستند. تعداد داوطلبان رشته های کنکور ریاضی از گروه های علوم تجربی و علوم انسانی کمتر است. لازم است بدانید که رقابت در میان رشته های پرطرفدار آن زیاد است. بنابراین، برای رسیدن به رشته مورد نظر در کنکور لازم است تلاش زیادی را به کار بگیرید.

از مزایای رشته های کنکور ریاضی می توان به کاربردهای آن در جهان امروز اشاره کرد. بازار کار خوب، تنوع در رشته های فنی و مهندسی و امکان پیشرفت شغلی این رشته ها را مورد توجه قرار داده است. علاوه بر این، رشته های ریاضی در سطح کشور و جهان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین پذیرش و امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور برای علاقه مندان این رشته ها فراهم است. شاید به نظر برسد برخی از شاخه های رشته ریاضی و فیزیک برای خانم ها مناسب نباشد. درحالی که چنین چیزی وجود ندارد. تحصیل در اکثر رشته های فنی و مهندسی برای خانم ها مانعی ندارد. بنابراین هیچ نگرانی در این مورد نداشته باشید.

رشته های فنی و مهندسی و بازار کار آنها
رشته های فنی و مهندسی و بازار کار آنها

مهلت مجدد انتخاب رشته کنکور سراسری 1402
مطالعه

دکتر غلامرضا عبدلی

غلامرضا عبدلی هستم دکترای تخصصی مشاوره ، مدرس دانشگاه و مدرس کارگاه های تربیت مشاور تحصیلی. افتخار این را دارم که با 20 سال تجربه در حوزه مشاوره تحصیلی بتوانم به شما عزیزان کمک کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا