مقالات انتخاب رشته کنکور

کنکور ریاضی بررسی قبولی صفر تا ۱۰۰ رشته های ریاضی

رشته های مورد نیاز کنکور ریاضی موضوع مهمی است که هر فردی که می خواهد با قبولی در کنکور سراسری در رشته ریاضی وارد دانشگاه ها شود باید بداند. این افراد باید در مورد رشته های ریاضی بدانند و همچنین آخرین رتبه ی قبولی رشته های ریاضی را دریافت کنند. اهمیت آگاهی از رتبه و شاخه تخصصی ریاضی در دانستن رتبه ای است که همه افراد برای پذیرش در دانشگاه و رشته انتخابی خود نیاز دارند. با توجه به نزدیک شدن به کنکور دانشگاه ها، در این مقاله به بررسی رتبه قبولی برخی از مهم ترین رشته های ریاضی می پردازیم.

رتبه ی قبولی رشته ریاضی
رتبه ی قبولی رشته ریاضی

چرا باید از رتبه ی قبولی رشته های ریاضی اطلاع پیدا کرد؟

شما به عنوان یک داوطلب کنکور باید به دنبال اطلاعاتی باشید که چرا باید لیست رشته های کنکور ریاضی و رتبه قبولی در آن ها را بدانید؟ البته منظور از رتبه ی قبولی رشته های ریاضی همان آخرین نرخ رتبه قبولی رشته های این گرایش است.

برای مثال زمانی که قصد شرکت در آزمون ریاضی و انتخاب هر یک از رشته های ریاضی را دارید، باید بدانید که برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود (مثلا دانشگاه تهران) چه رتبه ای را در رشته مهندسی برق باید کسب کنید.

نرخ قبولی در کنکور ریاضی ۱۴۰۱

داوطلبانی که مایل به شرکت در انتخاب رشته ریاضی هستند توجه داشته باشند که می توانند با استفاده از رتبه ی قبولی رشته های کنکور ریاضی سال گذشته مشاهده کنند که شانس قبولی در کدام رشته ها را دارند.

اطلاعات آخرین نرخ قبولی کنکور ریاضی با بررسی سوابق افراد شرکت کننده در آزمون به دست می آید. داوطلبانی که می خواهند برای کنکور ریاضی انتخاب رشته کنند، ابتدا باید فایل دفترچه راهنمای انتخاب رشته ریاضی را دانلود کنند. سپس کد رشته منطقه مدنظر را از جستجو کرده و بر اساس معیارهای مختلف از جمله علاقه، رشته و دانشگاه اولویت بندی کنند.

داوطلبان می توانند از آخرین رتبه ی قبولی کنکور ریاضی در سال های گذشته برای انتخاب رشته استفاده کنند. بر این اساس باید سعی کنند انتخاب منطقی بر پایه شانس موفقیت خود در هر یک رشته ها داشته باشند.

زیرشاخه های کنکور رشته ریاضی
زیرشاخه های کنکور رشته ریاضی

رتبه ی قبولی در رشته های پرطرفدار کنکور ریاضی سال ۱۴۰۱

داوطلبان زیادی برای رسیدن به رشته هایی که زیرگروه ریاضی قرار دارند در آزمون سراسری که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود شرکت می کنند. آن ها می توانند برای موفقیت در رشته مورد نظرشان بر اساس آخرین رتبه ی قبولی رشته های ریاضی در سال گذشته، درصد احتمال قبولی خود را تخمین بزنند.

به همین منظور در مقاله زیر نمونه هایی از آخرین نتایج کنکور ریاضی شامل آخرین آزمون ریاضی ۱۴۰۱ در رشته های پرطرفدار مانند مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، عمران و مهندسی پزشکی و مهندسی مکانیک را آورده ایم.

سهمیه های کنکور 1402 | مناطق، ایثارگران، جانبازان، رزمندگان
مطالعه

مهندسی برق

آخرین رتبه ی قبولی رشته ریاضی در مهندسی برق
آخرین رتبه ی قبولی رشته ریاضی در مهندسی برق

مهندسی برق یکی از محبوب‌ترین رشته‌های مهندسی در کنکور ریاضی است که به مطالعه، طراحی و کاربرد تجهیزات، دستگاه‌ها و سیستم‌هایی می‌پردازد. در این رشته از برق، الکترونیک و الکترومغناطیس استفاده می‌کنند. در واقع مهندسی برق طراحی، ساخت و نگهداری سیستم های کنترل الکتریکی، ماشین آلات و تجهیزات است.

مهندسی برق نقش مهمی در همه زمینه های مهندسی از جمله مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مخابرات و غیره دارد.

 

آخرین رتبه ‌های قبولی مهندسی برق

دانشگاه منطقه ۱ منطقه ۲ منطقه ۳
صنعتی شریف ۱۲۷ ۸۷ ۴۹
تهران ۳۶۹ ۲۰۰ ۸۹
صنعتی امیرکبیر ۶۰۷ ۳۱۰ ۱۳۰
شهید بهشتی ۱۰۹۱ ۱۴۵۵ ۷۲۴
علم و صنعت ۱۴۵۴ ۵۲۲ ۳۱۱
شیراز ۳۷۹۱ ۱۵۴۵ ۶۶۴
تبریز ۸۸۶۷ ۷۷۰۳ ۳۲۶۷
صنعتی اصفهان ۲۴۲۴ ۱۶۲۹ ۸۷۵

 

فارغ التحصیلان این رشته پس از کنکور ریاضی دارای مدرک مهندسی برق یا الکترونیک هستند. مهندس برق به دانش ریاضیات، مدارهای الکتریکی، بقای انرژی، مدارهای منطقی و غیره نیاز دارد. طول تحصیل برای مدرک کارشناسی چهار سال و کارشناسی‌ارشد دو سال است.

مهندسان برق در شبکه های حمل و نقل، روشنایی، تولید و توزیع برق، انرژی های تجدیدپذیر، تولید و ساخت و ساز کار می کنند. آن ها طیف گسترده ای از مسیرهای شغلی را برای انتخاب دارند. برای مثال باید در شرکت‌ها یا سازمان‌های اصلی برق، شرکت‌های زیرمجموعه برق، تولید، دولت، تحقیقات و غیره کار کنند. در واقع مهندسی برق دومین رشته پردرآمد مهندسی در سال ۲۰۱۸ است.

آخرین رتبه ی قبولی رشته های ریاضی در مهندسی مکانیک
آخرین رتبه ی قبولی رشته های ریاضی در مهندسی مکانیک

رشته مهندسی مکانیک یک رشته هیجان انگیز در کنکور ریاضی است که با طراحی، تجزیه و تحلیل و ساخت سیستم های مکانیکی سروکار دارد. از ماشین‌های کوچک گرفته تا سازه‌های بزرگ، مهندسان مکانیک تقریبا در همه جنبه‌های زندگی روزمره ما نقش دارند. آنها روی همه چیز کار می کنند، از حسگرهای کوچک و ریز ماشین ها گرفته تا نیروگاه های عظیم و سیستم های حمل و نقل.

مهندسی مکانیک نیاز به درک زمینه های اصلی از جمله مکانیک، دینامیک، ترمودینامیک، علم مواد، طراحی، تحلیل سازه و الکتریسیته دارد .

برخی از رایج ترین برنامه های مهندسی رباتیک عبارت اند از:

  • مهندسی هوافضا: مهندسان مکانیک نقش کلیدی در طراحی و توسعه هواپیما و فضاپیما دارند. آنها روی همه چیز از بدنه هواپیما و سیستم های پیشرانه گرفته تا سیستم های اویونیک و کنترل کار می کنند.
  • مهندسی خودرو: مهندسان مکانیک خودروها و سایر وسایل نقلیه را از مفهوم تا تولید طراحی و توسعه می دهند. آنها روی همه چیز از موتور و گیربکس گرفته تا شاسی و سیستم تعلیق کار می کنند.
  • مهندسی زیست پزشکی: مهندسان مکانیک روی طراحی و توسعه تجهیزات و تجهیزات پزشکی، از پروتز و ایمپلنت گرفته تا ابزارهای تشخیصی و سیستم‌های تصویربرداری کار می‌کنند.
  • رباتیک: مهندسان مکانیک روی طراحی و توسعه ربات ها و سایر سیستم های خودکار کار می کنند، از روبات های صنعتی گرفته تا وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین.

آخرین رتبه ی قبولی رشته های ریاضی در مهندسی مکانیک در زیر آمده است:

رتبه ‌های قبولی مهندسی مکانیک

دانشگاه منطقه ۱ منطقه ۲ منطقه ۳
صنعتی امیرکبیر ۷۰۶ ۴۶۰ ۲۲۵
صنعتی شریف ۲۳۱ ۱۲۱ ۵۸
تهران ۴۸۵ ۳۳۷ ۱۶۴
علم و صنعت ۱۲۵۳ ۶۸۹ ۲۷۳
خواجه نصیرالدین طوسی ۲۳۶۷ ۱۱۱۸ ۵۲۴
فردوسی مشهد ۳۹۶۸ ۲۹۱۹ ۶۵۳

مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر در کنکور ریاضی
رشته مهندسی کامپیوتر در کنکور ریاضی

رشته مهندسی کامپیوتر یکی دیگر از رشته های پرطرفدار کنکور ریاضی است. مهندسی کامپیوتر در واقع ترکیبی از علوم کامپیوتر (CS) و مهندسی برق (EE) است. مهندسی کامپیوتر شامل طراحی و توسعه سیستم های کامپیوتری پیچیده و دستگاه های منطق دیجیتال می شود. این سیستم ها برای کارهای مختلفی مانند محاسبات، ارتباطات، سرگرمی، محاسبات، هوش مصنوعی و کنترل استفاده می شوند.

یک مهندس کامپیوتر با تجربه گسترده در مهندسی برق و علوم کامپیوتر، حرفه ای هیجان انگیز و در حال رشد را با فرصت های نامحدود در صنعت، دولت و آموزش آغاز می کند. زمینه های شغلی مهندسین کامپیوتر شامل طراحی به کمک کامپیوتر، ساخت به کمک کامپیوتر، طراحی سخت افزار و نرم افزار و طراحی مدار مجتمع است.

آخرین رتبه‌های قبولی مهندسی کامپیوتر

دانشگاه منطقه ۱ منطقه ۲ منطقه ۳
صنعتی امیرکبیر ۵۰۰ ۲۹۸ ۱۹۸
تهران ۲۴۷ ۴۲۰ ۱۱۱
علم و صنعت ۸۰۰ ۸۹ ۲۵۰
خواجه نصیرالدین طوسی ۱۵۰۰ ۹۰۰ ۴۰۰
شهید بهشتی ۷۸۰ ۳۸۷ ۱۸۶
فردوسی مشهد ۳۷۰۰ ۱۱۱ ۸۵۰
شیراز ۵۳۰۰ ۱۳۵۰ ۱۲۰۰

 

مهندسی نفت

رشته مهندسی نفت در کنکور ریاضی
رشته مهندسی نفت در کنکور ریاضی

مهندسی نفت به دلیل ذخایر فراوان نفت و گاز در کشور ما یکی از رشته های پرطرفدار ریاضی است.

این رشته شامل چندین جنبه است، از جمله:

  • مهندسی اکتشاف
  • مهندسی بهره برداری از منابع نفت
  • مهندسی حفاری
  • مهندسی مخازن نفت

آخرین رتبه‌های قبولی مهندسی نفت

دانشگاه منطقه ۱ منطقه ۲ منطقه ۳
صنعتی شریف ۱۳۳۴ ۹۲۱ ۲۹۹
تهران ۱۷۱۱ ۱۰۹۶ ۵۱۵
صنعتی امیرکبیر ۱۳۷۸ ۶۶۶
نفت اصفهان ۴۲۲۰ ۳۰۱۰ ۱۶۲۴
نفت تبریز ۱۳۹۲۷ ۷۹۴۰ ۲۹۳۰
نفت شیراز ۵۵۶۹ ۴۲۹۵ ۲۱۱۹

مهندسی معماری

رشته مهندسی معماری در کنکور ریاضی
رشته مهندسی معماری در کنکور ریاضی

رشته مهندسی معماری در مورد پیوندهای بین طراحی و ساخت و ساز است. برنامه های آموزش مهندسین معماری آینده در مورد برنامه ریزی، ساخت و بهره برداری از اجزای مهندسی سازه ها متمرکز است. همچنین شامل سیستم های الکتریکی، روشنایی، گرمایش، تهویه مطبوع، لوله کشی و حفاظت در برابر آتش است.

برنامه درسی مهندسی معماری شامل موضوعات زیر می شود:

  • مبانی مهندسی
  • تاریخ معماری، نظریه و عمل معاصر
  • نقشه کشی و طراحی معماری
  • مصالح و روش ها و تکنیک های ساخت و ساز
  • طراحی فولاد و بتن مسلح
  • نور و آکوستیک
  • سیستم های زیست محیطی، تکنولوژیکی و نظارتی
  • ایمنی آتش
  • برنامه نویسی کامپیوتر
  • نقشه برداری
  • ریاضی
  • مسائل زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی

مدرک لیسانس در مهندسی معماری به طور کلی حداقل مدرک مورد نیاز برای کار در این زمینه است. کار درسی شامل کلاس های پایه در فیزیک، جبر، حساب دیفرانسیل و انتگرال، هندسه تحلیلی و معادلات دیفرانسیل است. اکثر برنامه ها همچنین دارای یک دوره تجربه کاری هستند که معمولا حدود چهار ماه طول می کشد.

فارغ التحصیلان مهندسی معماری معمولا برای موارد زیر کار می کنند:

  • شرکت های معماری
  • شرکت های مهندسی
  • شرکت های ساختمانی
  • شرکت های کشتی سازی
  • سازمان های دولتی

آخرین رتبه ی قبولی رشته های کنکور ریاضی در مهندسی معماری در ادامه آمده است:

آخرین رتبه‌های قبولی مهندسی معماری

دانشگاه منطقه ۱ منطقه ۲ منطقه ۳
تهران ۱۰۸۱ ۸۲۹ ۶۲۰
شهید بهشتی ۱۳۰۱ ۹۵۸ ۲۹۷
علم و صنعت ۱۸۱۱ ۱۵۱۹
هنر ۲۴۰۰ ۱۶۶۳ ۸۲۱
رجایی ۲۰۰۰ ۶۸۰۰ ۱۱۰۷
هنر اصفهان ۴۷۰۰ ۲۶۸۰
مشهد ۳۶۰۰ ۱۷۸۰
شیراز ۳۳۷۳ ۱۵۰۶ ۹۷۹
تبریز ۷۳۰۰ ۷۳۳۹ ۱۶۰۰

 

مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران در کنکور ریاضی
رشته مهندسی عمران در کنکور ریاضی

رشته مهندسی عمران شاخه‌ای از علوم مهندسی است که شامل برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت ساختمان‌ها، فرودگاه‌ها، پل‌ها، راه‌آهن‌ها و بزرگراه‌ها، بنادر دریایی، پروژه‌های آبی، نیروگاه‌ها، سیستم‌های زهکشی و فاضلاب و غیره است.

با داشتن مدرک لیسانس رشته عمران، می توانید با شرکت های پیمانکار در ساخت و ساز بزرگراه کار کنید. در این رشته دانش عملی را می آموزید و در مورد تکنیک های ساخت و ساز عصر مدرن تجربه کسب می کنید. برخی از زمینه های تخصصی مهندسی عمران عبارتند از:

  • مهندسی حمل و نقل
  • مهندسی سازه
  • مهندسی مواد
  • مدیریت ساخت و ساز
  • مهندسی ژئوتکنیک
  • توسعه و برنامه ریزی سایت
  • نقشه برداری
  • مهندسی منابع آب

برخی دیگر از شاخه های مهندسی مانند مهندسی معماری، مهندسی محیط زیست، مهندسی زلزله، مهندسی شهری، مهندسی سواحل، معدن و غیره به طور مستقیم به مهندسی عمران متصل هستند. برای قبولی در این رشته باید از آخرین رتبه ی قبولی رشته های کنکور ریاضی اطلاع داشته باشید که در زیر آمده است:

آخرین رتبه‌های قبولی مهندسی عمران

دانشگاه منطقه ۱ منطقه ۲ منطقه ۳
تهران ۴۷۸ ۳۳۶
شهید بهشتی ۱۵۴۷ ۱۱۱۴
علم و صنعت ۹۹۳ ۶۶۹ ۲۴۹
علم و فرهنگ تهران ۴۶۴۷ ۵۱۱۴ ۳۲۵۸
خواجه نصیرالدین طوسی ۱۳۶۶ ۹۲۰ ۴۴۰
صنعتی اصفهان ۲۰۳۵ ۱۴۰۰ ۳۸۳
فردوسی مشهد ۱۲۲۲ ۱۱۵۰
شیراز ۲۵۶۷ ۱۴۲۹ ۹۵۹
تبریز ۴۶۳۱ ۳۱۷۵ ۱۰۳۷

 

مشاوره رتبه ی قبولی رشته های ریاضی

در مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری داوطلبان باید ابتدا راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری را در زیر مجموعه مربوطه دانلود و دریافت کنند و سپس کد رشته محل های مورد نظر را از این دفترچه استخراج کنند.

متقاضیان پس از استخراج کد رشته مورد نظر، باید انتخاب کد رشته ها را اولویت بندی کنند. برای این منظور بهتر است که ابتدا رشته های بدبینانه، سپس رشته های عادی و در آخر موارد خوش بینانه را انتخاب کنند.

حال داوطلب می تواند بر اساس رتبه ای که به دست آورده است، با کمک آخرین نمره قبولی امتحان کنکور ریاضی که از سال های گذشته کسب کرده، تشخیص دهد که کدام گزینه ها بدبین، نرمال یا خوش بینانه است و اولویت های خود را با دقت و آگاهانه انتخاب کند.

انتخاب رشته اغلب یک مرحله حیاتی است، بنابراین سعی کنید با یک مشاور مشورت کنید. همچنین از آخرین رتبه ی قبولی رشته های کنکور ریاضی در سال های گذشته استفاده کنید. مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی می توانند شما را در انتخاب رشته صحیح و آگاهانه یاری دهند.

سخن آخر

هر فردی که قصد انتخاب رشته در کنکور ریاضی دارد، باید آخرین رتبه ی قبولی رشته های ریاضی را بداند. در این مقاله از درس جت به توضیح برخی از زیر شاخه های ریاضی پرداخته ایم تا به دید کلی در این زمینه برسید. شما می توانید از مشاوران تحصیلی معتبر در این زمینه کمک بگیرید تا انتخابی صحیح داشته باشید.

 

راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور 1402
مطالعه

دکتر غلامرضا عبدلی

غلامرضا عبدلی هستم دکترای تخصصی مشاوره ، مدرس دانشگاه و مدرس کارگاه های تربیت مشاور تحصیلی. افتخار این را دارم که با 20 سال تجربه در حوزه مشاوره تحصیلی بتوانم به شما عزیزان کمک کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا