مقالات مشاوره کنکورمعرفی رشته های دانشگاهی

معرفی رشته عکاسی [صفر تا ۱۰۰]

در دست گرفتن یک دوربین عکاسی و گرفتن عکس های هنری نیاز به تخصص و تجربه خاصی دارد. شاید در گذشته توجه زیادی به اهمیت این موضوع نمی شد و افراد تنها با داشتن یک دوربین عکاسی، شروع به گرفتن عکس می کردند. اما در حال حاضر به دلیل تخصصی شدن این حرفه، بسیار مهم است که دانشجویان و دانش آموزانی که علاقه مند به این حرفه هستند، از همان ابتدا به دنبال تحصیل در این رشته باشند. رشته عکاسی جزء رشته هایی است که در برخی از دانشگاه های کشور تحصیل می شود. اگر متقاضی تحصیل در این رشته تحصیلی هستید، ولی با شرایط تحصیل، نحوه ورود به دانشگاه و موارد دیگر آشنایی ندارید، با ما در ادامه این مقاله در درس جت همراه باشید.

معرفی رشته عکاسی
معرفی رشته عکاسی

معرفی رشته عکاسی در ایران

داشتن یک حرفه هنری برای بسیاری از دختران و پسران جوان مهم است. اینکه افراد بتوانند از همان ابتدا و در همان سنین پایین در یک حرفه مشغول به کار شوند و یا حداقل دارای دانش آن حرفه باشند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یکی از جذاب ترین حرفه های هنری که بسیاری از دختران و پسران به آن علاقه مند هستند، عکاسی است. این هنر نیاز به تجربه، دانش و در عین حال تخصص دارد. در دست گرفتن یک دوربین و عکس گرفتن به منزله حرفه ای شدن در این رشته هنری نیست. افرادی می توانند از این رشته درآمد کسب کنند که دانش و تجربه کافی داشته باشند.

رشته عکاسی نیز به دلیل نیاز مبرم جامعه به عکاسان حرفه ای و متخصص روی کار آمده است. به طوری که دانش آموزان خلاق و دانشجویان علاقه مند به این رشته، می توانند از طریق دانشگاه یا هنرستان وارد این رشته شوند و در آن ادامه تحصیل بدهند. در رشته عکاسی افراد یاد می گیرند که چطور می توانند از سوژه های مختلف به درستی عکس بگیرند و عکس های حرفه ای داشته باشند.

در این رشته همه جوانب کار برای گرفتن یک عکس حرفه ای به دانشجو یا دانش آموز توضیح داده می شود. در نهایت پس از فارغ التحصیل شدن در این رشته، افراد می توانند با ترکیب دانش و تخصص خودشان، به بازار کار این رشته وارد شوند و در حوزه علاقه خودشان کار کنند.

رشته عکاسی و فرصت های ادامه تحصیل
رشته عکاسی و فرصت های ادامه تحصیل

این رشته مناسب چه افرادی است؟

توانایی های فردی در رشته عکاسی و موفقیت در آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. افرادی که در این رشته تحصیل می کنند، به غیر از اینکه باید توانایی تحصیل و پاس کردن دروس این رشته را داشته باشند، باید دارای دید هنری نیز باشند. دید هنری به افراد این امکان را می دهد تا دقیق تر به اجسام و اطراف خودشان نگاه کنند و بتوانند هر سوژه ای را برای گرفتن عکس انتخاب کنند.

چگونه برای کنکور آماده شویم؟ [صفر تا 100 آمادگی کنکور]
مطالعه

پس خلاقیت و وجود دید هنری دو مشخصه مهم برای افرادی است که قصد تحصیل در رشته عکاسی را دارند. افرادی که علاقه مند به این رشته هستند، باید برای آن وقت بگذارند و تلاش کنند. شاید نیاز باشد تا روزها از منزل خارج شوند و از سوژه های مختلف عکس بگیرند تا در نهایت بتوانند عکس های حرفه ای ثبت کنند.

به غیر از شرایط ذکر شده برای تحصیل در رشته عکاسی افراد نیاز به دوربین های باکیفیت عالی یا متوسط نیز دارند. با توجه به بالا رفتن قیمت این دوربین ها، خرید آن ها توسط بسیاری از اقشار جامعه دشوار است. بنابراین، توانایی مالی نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که در هنگام انتخاب این رشته باید به آن توجه شود.

نحوه ورود به رشته عکاسی و یادگیری این حرفه

برای ورود به رشته عکاسی و یادگیری این حرفه، می توان از دو روش مختلف اقدام کرد. انتخاب هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. بنابراین، لازم است که افراد بنا به شرایط زندگی و اهداف بلندمدتی که دارند، نحوه ورود به این رشته را انتخاب کنند.

ورود از طریق هنرستان

یکی از روش های تحصیل در رشته عکاسی، ورود از طریق هنرستان است. در این روش لازم است که افراد در هنگام انتخاب رشته در مقطع دبیرستان دوره دوم، رشته عکاسی را انتخاب کنند و وارد هنرستان شوند. در هنرستان می توانند ۳ سال در این رشته تحصیل کنند و مهارت های لازم را برای گرفتن عکس های حرفه ای کسب نمایند.

وارد شدن به هنرستان از طریق این رشته تحصیلی، می تواند مزایای خاص خودش را داشته باشد. اما موضوعی که نباید آن را فراموش کنید این است که از طریق هنرستان فقط قادر به ورود به دانشگاه های خاصی هستید. بنابراین، نمی توانید در دانشگاه های مطرحی مانند دانشگاه هنر ادامه تحصیل بدهید. این موضوع یک محدودیت بزرگ برای افرادی است که به دنبال اخذ مدرک معتبر پس از فارغ التحصیلی در این رشته می باشند.

نوشته های مشابه

ورود از طریق دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم

دومین روش برای ورود به رشته عکاسی، تحصیل در این رشته از طریق دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم است. برای ورود به دانشگاه برای تحصیل در این رشته، افراد می توانند در هر رشته تحصیلی مانند تجربی، ریاضی و یا علوم انسانی تحصیل کرده باشند. چرا که کنکور هنر، جزء گروه های آزمایشی شناور بوده و هیچ اجباری برای تحصیل در گروه آزمایشی برای شرکت کردن در این کنکور نیست.

دانش آموزانی که در رشته هایی مثل ریاضی و تجربی تحصیل کرده اند، می توانند علاوه بر شرکت در کنکورهای گروه آزمایشی خودشان، در کنکور هنر نیز شرکت کنند و رتبه مناسبی اخذ نمایند و وارد دانشگاه هایی شوند که این رشته تحصیلی را در مقطع کارشناسی ارائه می کنند.

این روش دانش آموزان را به نتیجه بهتری می رساند. البته تخصص افرادی که از سن ۱۸ سالگی شروع به تحصیل در رشته عکاسی می کنند، احتمالا کمتر از افرادی است که در هنرستان مشغول به تحصیل بوده اند. اما باز هم بسته به میزان تلاش هر یک از دانشجویان و دانش آموزان، می توان از طریق هر دو روش به نتایج خوبی رسید.

فرصت ادامه تحصیل در رشته دانشگاهی عکاسی
فرصت ادامه تحصیل در رشته دانشگاهی عکاسی

فرصت ادامه تحصیل در رشته دانشگاهی عکاسی

دانش آموزانی که از هنرستان به دانشگاه های فنی و حرفه ای برای تحصیل در رشته عکاسی وارد می شوند، مجاز هستند که در مقطع فوق دیپلم و کارشناسی ادامه تحصیل دهند. در واقع، دوره تحصیلات این دسته از افراد به دو دسته فوق دیپلم و کارشناسی تقسیم بندی می شود. تحصیل در مقطع فوق دیپلم می تواند پایان راه باشد، ولی برخی از مردم نیز علاقه مند به ادامه تحصیل در این رشته در مقطع کارشناسی نیز هستند.

افرادی که از طریق دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم در حال تحصیل در مقطع کارشناسی رشته عکاسی هستند، می توانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ادامه تحصیل دهند. البته برای ادامه تحصیل باید شرایط خاصی از سوی دانشگاه ها در نظر گرفته شود تا امکان ارائه این رشته در مقطع ارشد و دکتری وجود داشته باشد. در واقع بهتر است که بگوییم امکان دارد که در برخی از سال ها این رشته در مقاطع بالا پذیرش دانشجو داشته باشد.

بازار کار و درآمد عکاسی در ایران
بازار کار و درآمد عکاسی در ایران

کدام دانشگاه ها رشته عکاسی را ارائه می کنند؟

به طور کلی، دانشگاه هایی که اقدام به ارائه رشته عکاسی در مقطع کارشناسی می کنند، محدود هستند. البته این بدین معنی نیست که در آینده به لیست این دانشگاه ها افزوده نمی شود. بلکه ممکن است در آینده دانشگاه های بیشتری پذیرش دانشجو در رشته عکاسی داشته باشند. بنابراین، بهتر است که برای اطلاع از لیست دانشگاه هایی که رشته عکاسی ارائه می کنند، منتظر اعلام سازمان سنجش باشید. در دفترچه انتخاب رشته گروه آزمایشی هنر، لیست دانشگاه های ارائه دهنده این رشته درج می شود. تا به حال دانشگاه هایی زیر پذیرش دانشجو در رشته عکاسی را داشته اند.

البته به غیر از این دانشگاه ها، برخی از دانشگاه های غیر دولتی و آزاد نیز پذیرش دانشجو در رشته عکاسی دارند که لیست آن ها هر ساله در زمان انتخاب رشته منتشر می شود. در صورت نیاز به تحصیل در این رشته، می توانید هر یک از دانشگاه های دولتی یا غیر دولتی را انتخاب نمایید.

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه سمنان
  • دانشگاه هنر اصفهان
  • دانشگاه هنر تهران

برای پذیرفته شدن در این رشته به چه رتبه ای نیاز داریم؟

این موضوع یکی از سوالات رایج در میان داوطلبان کنکور است. به طور کلی، رتبه ای که برای قبولی در رشته عکاسی مورد نیاز است، بستگی به سطح رقابت در آن سال و حتی شرایط دانشگاه ها دارد. ممکن است در یک سال تعداد دانشگاه های ارائه دهنده این رشته افزایش پیدا کند و در یک سال دیگر کاهش یابد. همه چیز بستگی به عملکرد رقبای شما دارد.

از طرفی نوع دانشگاهی که مد نظر دارید نیز روی رتبه پذیرش شما در رشته عکاسی تاثیر می گذارد. هر چقدر دانشگاه مطرح تر و بهتر باشد، رتبه ای که برای پذیرش در آن نیاز دارید نیز افزایش پیدا می کند. پس اگر هدف شما تحصیل در دانشگاه های مطرح مانند دانشگاه تهران است، باید کمی تلاش بیشتری کنید تا به رتبه خوبی برسید.

کدام دانشگاه ها رشته عکاسی را ارائه می کنند؟
کدام دانشگاه ها رشته عکاسی را ارائه می کنند؟

بازار کار رشته عکاسی در ایران چگونه است؟

رشته های هنری معمولا در گروه رشته هایی قرار می گیرند که بازار کار محدودی دارند. اما خوشبختانه در مورد بازار کار رشته عکاسی باید بگوییم که این رشته دارای بازار کار نسبتا خوبی است. به طوری که دانشجویان فارغ التحصیل شده از دانشگاه می توانند به صورت آزاد مشغول به کار شوند.

البته بازار کار رشته عکاسی در ایران در گذشته به خوبی اکنون نبود. اما در حال حاضر به لطف مجازی شدن کسب و کارها، نیاز بسیاری از مجموعه ها به عکاسی های حرفه ای و تخصصی، این رشته توانسته محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم پیدا کند. حتی در سال های آینده، بازار کار این رشته نیز بسیار بهتر از اکنون خواهد شد.

البته اینکه افراد بتوانند پس از فارغ التحصیلی در حرفه مورد نظر خود مشغول به کار شوند، بستگی به خودشان نیز دارد. هر چقدر این افراد زرنگ تر و حرفه ای تر باشند، راحت تر می توانند در رشته عکاسی مشغول به کار شوند.

میزان درآمد در این رشته چقدر است؟

میزان درآمد در رشته عکاسی بستگی به شغل دانشجویان دارد. رشته های هنری از جمله رشته های پردرآمد هستند؛ اما اینکه افراد بتوانند پروژه های خوبی را برای عکس گرفتن دریافت کنند و دستمزد خوبی نیز بگیرند، تاثیر بسیار زیادی روی درآمد آن ها دارد. در واقع، درآمد این رشته بستگی به سطح فعالیت های هر فرد دارد. افرادی که منتظر بمانند تا یک کار برای آن ها پیدا شود و مشغول به کار شوند، قطعا درآمد خوبی نخواهند داشت. اما افرادی که در فضای مجازی آگهی بزنند و کارهای خود را به صورت حرفه ای آغاز کنند، به درآمد بسیار خوبی خواهند رسید.

بازار کار رشته عکاسی در ایران چگونه است؟
بازار کار رشته عکاسی در ایران چگونه است؟

قبولی در این رشته پایان راه نیست …

اگر علاقه شما ورود به حرفه عکاسی است و دوست دارید که در این حرفه کسب درآمد داشته باشید، می توانید از همین حالا دست به کار شوید. برای ورود به رشته عکاسی باید به غیر از داشتن یک دوربین حرفه ای، لنز و … دارای دانش کامپیوتری نیز باشید. عملا بدون یادگیری نرم افزارهای کامپیوتری که برای ادیت مورد استفاده قرار می گیرند، نمی توان در این رشته به موفقیت خوبی رسید.

بنابراین، برای رسیدن به درآمد خوب و همچنین داشتن آینده عالی، کافیست که از فرصت های موجود در این رشته استفاده کنید. در حال حاضر همه کسب و کارهای اینترنتی نیاز به دریافت خدمات عکاسی حرفه ای دارند تا بتوانند عکس محصولات خودشان را به صورت عالی در صفحات مجازی خودشان منتشر کنند. در واقع نسل امروز نیاز به عکس و منتشر کردن آن دارند. کم بودن تعداد فارغ التحصیلان در این رشته، رقابت را برای شما کمرنگ تر کرده است. پس می توانید با خیالی راحت در این رشته تحصیل کنید و با کمی زرنگی و تلاش به درآمد خوبی برسید.

نتیجه گیری

رشته عکاسی جزء رشته های پرطرفدار و عالی در میان افرادی است که به رشته های هنری علاقه مند هستند. این رشته به شما این امکان را می دهد تا به درآمد خوبی برسید و در حرفه مورد علاقه خودتان تحصیل کنید. همانطور که اشاره کردیم، تحصیل در این رشته هم از طریق هنرستان و هم از طریق دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم امکان پذیر است که هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.

 

معرفی رشته داروسازی
مطالعه

دکتر غلامرضا عبدلی

غلامرضا عبدلی هستم دکترای تخصصی مشاوره ، مدرس دانشگاه و مدرس کارگاه های تربیت مشاور تحصیلی. افتخار این را دارم که با 20 سال تجربه در حوزه مشاوره تحصیلی بتوانم به شما عزیزان کمک کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا