مقالات مشاوره کنکورآزمون آزمایشی

۱۱ تکنیک طلایی افزایش تراز کنکور که هر کسی نمیداند!

 سلام بچه ها. امروز از طریق وبسایت درس جت در خدمت شما هستیم با پاسخ به یکی از مهم ترین دغدغه های شما یعنی افزایش تراز آزمون های آزمایشی و کنکور. پس در ادامه با ما همراه باشید.

 از مهمترین دغدغه های داوطلبان کنکور در حال حاضر، می توان به افزایش تراز  کنکور و آزمون های آزمایشی اشاره کرد. همواره داوطلبان به دنبال این هستند که تراز خود را در آزمون های آزمایشی و همچنین برای کنکور افزایش دهند. ما در این مقاله صفر تا صد روش های افزایش تراز کنکور را بررسی می کنیم و ۱۱ تکنیک طلایی برای افزایش تراز کنکور را به شما خواهیم گفت.

 افزایش یا کاهش تراز کنکور به سطح علمی داوطلبان و تعداد داوطلبان شرکت کننده در کنکور آن سال بستگی دارد. این به این معنی است که هرچه رقبای شما دانش علمی بیشتری داشته باشند، کار شما برای افزایش تراز کنکور سخت تر خواهد شد. اما شما با استفاده از راهکار هایی که در ادامه این مقاله به شما میگیم میتوانید این مسیر را راحت تر و سریعتر طی کنید.

چرا باید روش های افزایش تراز کنکور را بدانیم؟

 ابتدا و قبل از اینکه به ادامه مقاله بپردازیم لازم است شما با مفهوم تراز آشنا شوید زیرا خیلی از داوطلبین نمیدانند تراز چیست حتی در مواردی رتبه های برتر کنکور هم این موضوع را نمی دانند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که درست است موفقیت از دو رکن اصلی تلاش و پشتکار در درس خواندن تشکیل شده اما اطلاع از مواردی مانند روش های رسیدن به تراز بالاتر می تواند این مسیر را برای شما هموار تر کند.

تراز چیست؟ تعریف تراز به ساده ترین زبان

تراز کنکور نمره‌ای است که نشان دهنده سطح دانش شما در مقایسه با داوطلبان کنکور همان سال است.کسانی  تراز بهتری در کنکور سراسری کسب می کند که تعداد سوالات بیشتری را درست جواب دهند. نکته قابل توجه درباره تراز مقایسه شما با سایر داوطلبان است در ادامه با یه مثال براتون توضیح میدم:

فرض کنید شما داخل به کنکور تجربی سال ۱۴۰۱ بودید و تونستید  در درس زیست شناسی این سوال پاسخ درست بدهید و در این درس بهترین رتبه را کسب کردید درسته که به همه سوالات پاسخ درست ندادی اما چون هیچکس نتوانسته به سوال بیشتری از شما جواب بده شما در این درس بالاترین تراز کسب کردید.

هدف‌گذاری، مهمترین عامل بهبود تراز کنکور ۱۴۰۲

یکی از مهمترین عواملی که شما را به سمت جلو و افزایش تراز کنکور حرکت میدهد هدف گذاری کردن است. شاید بپرسید هدف گذاری یعنی چی؟

فرض کنید شما برای کنکور خود در یکی از آزمون های آزمایشی شرکت میکنید و بعد از هر آزمون کارنامه آن آزمون را دریافت  می‌کنید و اطلاعاتی را مانند درصد هر درس را  به دست می آورید و با استفاده از این اطلاعات وضعیت خود را در هر درس می سنجید و می فهمید که در آن  قوی هستید یا ضعیف.

هدف‌گذاری، مهمترین عامل بهبود تراز کنکور 1402

یکی از روش هایی که با استفاده از آن می توانید به افزایش تراز در کنکور سراسری دست پیدا کنید هدف گذاری کردن است البته باید توجه داشته باشید که هدف گذاری شما منطقی و قابل اجرا باشد یعنی طبق توان خود هدف گذاری کنید. در ادامه یک مثال میزنم تا بهتر متوجه بشید.

به عنوان مثال برای آزمون ای که در پیش رو دارید دو درس  شیمی و ادبیات را انتخاب کنید و  تلاش کنید که  درصد این دو درس را در آزمون پیش رو ۵ تا ۱۰ درصد افزایش دهید. دقت کنید که این هدف گذاری  طبق توان شما باشد. مثلاً اگر در آخرین آزمون خود درس ادبیات را ۲۰ درصد زده اید تلاش کنید در آزمون بعدی این در صدرا به ۲۵ تا  ۳۰درصد برسانید

به این نکته توجه کنید  شما ابتدا دو درس را مورد هدف خود قرار میدید و در ادامه و به مرور دروس بیشتری را برای افزایش تراز در این چرخه وارد می کنید این نکته باعث می‌شود که شما به مرور به افزایش در آزمون های آزمایشی و کنکور نزدیک شوید. در ضمن سعی کنید دروس اختصاصی و دروسی که ضریب بیشتری دارند را در الویت قرار بدید.

۱۱ تکنیک طلایی افزایش تراز کنکور۱۴۰۲

 خیلی ها فکر میکنن اگر کسی دادن آزمون های آزمایشی تراز بالای ۷۰۰۰ داشته باشد صد درصد رتبه خوبی در کنکور به دست می‌آورد. اما اگر به قبولی های رشته های پرطرفدار و تاپ در کنکور سالهای گذشته نگاه کنیم می فهمیم که صرفاً همه قبولی ها تراز بالای ۷۰۰۰  در آزمون های آزمایشی نداشتند، اما داشتن تراز بالا یک امنیت خاطری به شما می دهد.

11 تکنیک طلایی افزایش تراز کنکور1402

بچه ها لطفاً به این موضوع توجه داشته باشید که هدف این مقاله تضعیف روی شما نیست بلکه ما سعی داریم با این مقاله به شما کمک کنیم از آنجایی که هستید حتی شده یک قدم رو به جلو حرکت کنید. در حال حاضر افزایش تراز کنکور در میان داوطلبان کنکور یک دغدغه جدی است و همانطور که گفتیم لزوما داشتن تراز ۷۰۰۰ در آزمون های آزمایشی  تضمین قبولی در بهترین دانشگاه ها نیست هرچند کسی که تراز ۷۰۰۰ و بالاتر داشته باشد عموماً باید رشته و دانشگاه خوب یا قبول شود اما اینکه چه رشته و در چه دانشگاهی قبول شود بستگی به عملکرد داوطلب در سر جلسه کنکور دارد.

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم افزایش تراز کنکور از مهمترین دغدغه های دانش آموزان در حال حاضر است پس در ادامه با من همراه باشید تا راهکارهایی را به شما بگم که با استفاده از آن می توانید به تراز های بالا در آزمون های آزمایشی و کنکور سراسری برسید.

در ادامه ۱۲ راهکار به شما گفتیم که با انجام این کار ها  قطعاً به افزایش تراز می رسید:

۱. در طول هفته چند تست میزنید؟

از عمده ترین مشکلاتی که تراز شما در آزمون های آزمایشی رشد نداشته باشد تعداد کم تست هایی است که برای هر درس در هفته میزنید. اگر شما  دانش آموزی هست که تراز پایین در آزمون های آزمایشی دارید حتماً تعداد تست های کمی را در هفته مورد بررسی قرار دهید و برای حل این مشکل باید تعداد تست های بیشتری را در هفته بزنید. مسلما شما میگید این رو همه میدونن که باید تست های بیشتری زد اما به این نکته توجه نکردید که چگونه  تعداد تست های خود را افزایش دهیم؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه با ما همراه باشید.

برای اینکه تعداد تست های خود را در هفته افزایش دهید دقت کنید و هم بیشتر وقت بزارید به این صورت که برنامه هفته گذشته خود را بررسی کنید و ببینید چند تست از هر درس  در هفته گذشته زدید باید مشخص کنید برای هر درس چه تعداد تست اضافه در این هفته می خواهید بزنید. به این نکته خیلی توجه کنید که طبق توان خودتون تعداد تست های طول هفته رو زیاد کنید و سعی کنید یک روند مشخص برای افزایش تعداد تست های خود در هفته‌های آتی داشته باشید.

به طور مثال  اگر در هفته گذشته ۲۰ تست ریاضی زدید به یکباره تعداد آن را ۲۰۰ عدد نکنید زیرا از توان شما خارج است پس باید یک مقدار معقول را انتخاب کنید یعنی ۲۰  تست هفته گذشته به ۴۰ تست افزایش پیدا کند اگر هم بیشتر تونستید که چه بهتر. به این نکته هم توجه کنید که اعدادی که در این مثال به کار بردیم کاملاً تصادفیه و مرجعی برای  تعداد تست شما نیست.

۲- در جلسه آزمون زمان خود را مدیریت کنید

یکی دیگر از مشکلاتی که داوطلبان دارای تراز پایین آنها با آنها مواجه می شوند عدم مدیریت زمان در جلسه آزمون در نتیجه کمبود وقت است. مدیریت زمان جلسه آزمون دارای اهمیت بسیار ویژه ای است و شما نمی توانید با چند ساعت تمرین به این مهارت دست پیدا کنید و باید زمان بیشتری برای آن بزارید و حتماً از همین الان باید روی این موضوع کار کنید و توجه ویژه ای بر روی آن داشته باشید. هر چند که علت اصلی کمبود وقت در سر جلسه آزمون عدم تسلط کافی بر مفاهیم درسی است.

 به طور مثال شما به تازگی یک فرمول را در درس فیزیک خوانده اید و در آن لحظه به طور کامل آن را یاد گرفتید اما امروز در سر جلسه آزمون یک سوال که با این فرمول حل می‌شد را حل نکرده و وقت کم آوردید در اینجا کمبود وقت حل نکردن این سوال یک مشکل ظاهری است و مشکل اصلی برمیگرده به عدم تسلط کافی شما بر آن فرمول و این عدم تسلط به این دلیل است که شما نه آن فرمول را مرور کرده و نه از آن تستی زدید.

در جلسه آزمون زمان خود را مدیریت کنید

 برای افزایش سرعت عمل خود در آزمون ها و همچنین مدیریت زمان آزمون بهتر است قبل از آزمون اصلی یک آزمون شبیه ساز برای خود طراحی کنید. یعنی قبل از هر ازمون یک یا دو بار بهتر است آزمون های کوچک که با آنها پیش آزمون گفته می‌شود از خود بگیرید. به این صورت که مثلاً ۲۰ سوال ریاضی، ۲۰ سوال شیمی و ۳۰ سوال زیست از کتاب کمک آموزشی خود انتخاب کنید و سعی کنید آنها را در مدت زمان معینی حل کنید. این کار باعث می‌شود که شما قبل از اینکه سر جلسه آزمون اصلی خود حاضر شوید به نقاط ضعف خود پی ببرید و آنها را رفع کنید.

۳. تعادل را در درصدهای خود در آزمون های آزمایشی و کنکور رعایت کنید

از آنجایی که تعادل در درصد اهمیت زیادی در افزایش تراز کنکور شما دارد، سعی کنید تعادل را میان درصدهای خود ایجاد کنید یعنی سعی کنید به جای اینکه یک درس را درصد بالایی بزنید و یک درس را درصد بسیار پایینی بزنید هر دو درس را یک درصد متعادل بزنید به عنوان مثال شما در آزمون خود درس زیست شناسی را ۶۰ درصد زده و درس عربی را ۴۰ درصد، حال باید سعی کنید درصد درس عربی خود را ۶۰ درصد نزدیک کنید.

به این نکته توجه کنید که شما باید طبق ضریب یک درس آن درس را مطالعه کنید و دانش آموز موفق دانش آموزی است که هوشمندانه کار کند و به اندازه ارزش هر درس وقت بزارد.

تعادل را در درصدهای خود در آزمون های آزمایشی و کنکور رعایت کنید

در خصوص نکته بالا، اگر رشته شما تجربی است مطمئنا مطلع هستید که مهمترین درس شما در این رشته درس زیست شناسی است. ضریب این درس در کنکور ۱۲ است. برای اینکه بدانید اهمیت آن چقدر بالاست باید بدانید که هر تست درست که از این  درس میزنید برابر است با چهار تست درست از درس ریاضی و فیزیک. فکر کنم با این مثال دیگه قانع شده باشید و و بفهمید که به اندازه ی ارزش هر درس باید برای آن زمان گذاشت و برای درس زیست شناسی در کنکور تجربی باید بیشتر از سایر دروس زمان بزارید. در ضمن شما باید هر درس را به صورت متعادل بخونید و به صورت افراطی مطالعه نکنید یعنی اینکه نه خیلی زیاد نه خیلی کم.

سر جلسه آزمون خود نیز سعی کنید هیچ درسی را فدای درس دیگری نکنید. یعنی چی؟ یعنی اینکه نیاید به طور کلی یک درس را حذف کنید و پاسخ ندید( البته درس زمین شناسی استثناست). اگر شما کارنامه تراز های بالای ۷۰۰۰ آزمون های آزمایشی را بررسی کنید، میفهمید که هیچ درسی را به غیر از زمین شناسی، صفر نزدند یا حتی کمتر از ۳۰ درصد.

۴. در پاسخ گویی به سوالات احتیاط کنید

بچه ها لطفاً سر جلسه آزمون جوگیر نشید و اگر سوالی را بلد نیستید یا دارید، شانسی به هیچ سوالی پاسخ ندید زیر در کنکور سراسری شما اگر سوالی را غلط بزنید، نمره منفی کسب می کنید و حدوداً به ازای هر سه سوال که غلط بزنید، یک سوال که درست زدید از بین می رود.

 اگر بخواهیم وضعیت شما را سر جلسه آزمون دسته بندی کنیم این کار را به ۳ صورت زیر انجام می دهیم:

  1. سوالاتی را که بلدید:  سوالاتی که بلدید به دو دسته تقسیم می شوند. یا ساده اند یا زمان گیرند. اگر ساده‌اند نباید به هیچ وجه این سوالات رو از دست بدید و حتماً باید آن ها را درست بزنید اما اگر سوال زمان گیر است در دوره اول پاسخگویی به آن پاسخ ندهید.
  2.  سوالاتی که شک دارید: این نوع سوالات، سوالاتی اند که شما بین دو گزینه آن شک دارید و نمی دانید کدام یک از این دو گزینه پاسخ صحیح است. این سوالات مانند یک ورطه ای است که داوطلب درون آن کشیده می شود و اکثر داوطلبان به صورت شانسی از بین این دو گزینه یک گزینه را انتخاب می‌کند و اکثرا هم غلط می زنند و این کار باعث افت تراز میشود. اینجور مواقع ما به شما پیشنهاد می کنیم که به هیچ عنوان در دور اول پاسخ دهی، پاسخ این سوالات را ندهید و در دور دوم به سراغ این سوالات بیایید و در صورتی که مطمئن هستید به این سوالات پاسخ بدهید و در غیر این صورت از آنها گذر کنید.
  3.  سوالاتی که بلد نیستید: این نوع سوالات سوالاتی هستند که شما برای حل آنها هیچ نوع راه حلی در ذهن خود ندارید. در اینجور مواقع باید بدون معطلی سوال را رها کرده و به سراغ سوال بعدی بروید. پیشنهاد ما به شما این است که به هیچ عنوان این گونه سوالات را پاسخ ندهید، زیرا طبق آمار احتمال اینکه درست پاسخ دهید یک چهارم است و این احتمال بسیار کم است.

در پاسخ گویی به سوالات احتیاط کنید

۵.آزمون های گذشته را بررسی کنید

 توصیه اکید ما به شما این است که حتماً آزمون های گذشته را بررسی کنید زیرا این کار باعث می شود که شما نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنید و آنها را رفع کنید و یک شناخت کلی نسبت به وضعیت خود داشته باشید. اگر شما آزمون های گذشته را بررسی کنید، در می یابید که چقدر اشکالات زیادی دارید، هرچند پیش پا افتاده باشند و باید سعی کنید با تحلیل آزمون این اشتباهات را  رفع کرده و با آمادگی کامل سر جلسه آزمون بعدی حاضر شوید. در ادامه، مقاله ای برای شما حاضر کردیم که در آن به طور کامل راجع به نحوه تحلیل آزمون ها صحبت کردیم. پیشنهاد می کنم این مقاله را حتما مطالعه کنید.

۶. تسلط کامل روی کتاب درسی داشته باشید

تسلط کامل روی کتاب درسی داشته باشید

 همانطور که می بینید منبع اصلی دروس در کنکور سراسری کتاب درسی است و بهترین کاری که شما میتوانید و باید انجام دهید تسلط پیدا کردن روی کتاب درسی است. اگر به صبحت های رتبه های برتر کنکور و آن هایی که در آزمون های آزمایشی تراز بالای ۷۰۰۰ دارند دقت کنید، همگی از اهمیت کتاب درسی و میزان تسلط خود بر روی آن ها و مرور های پی در پی این کتاب گفتن. پس به شما توصیه می کنیم و حتماً روی تسلط کافی پیدا کنید و اهمیت این موضوع در دروس حفظی خیلی بیشتر می شود. اکیدا به دانش آموزان رشته تجربی توصیه می کنیم که کتاب درسی زیست را بارها و بارها مطالعه کنند چون ممکن از هر صفحه و اشکال آن صفحه و نمودارها و هرچیزی جزئی که می بینید، سوالاتی در کنکور سراسری مطرح شود.

۷. درست برنامه‌ ریزی کنید و به آن پایبند باشید

درست برنامه‌ ریزی کنید و به آن پایبند باشید

 خیلی از شما برای کنکور خود زیادی وقت زیادی رو صرف برنامه ریزی درسی می کنید ولی وقتی نوبت به اجرای آن برنامه می رسد جا میزنید. حتماً باید به این نکته توجه کنید که برای موفق شدن در کنکور و افزایش تراز در کنکور آزمون های آزمایشی حتماً باید با برنامه ریزی و قدم به قدم پیش برید. بچه ها، این حرف را فراموش نکنید که هیچ موفقیتی یک شبه و بدون تلاش به دست نمی آید.

۸. کیفیت مطالعه خود را بالا ببرید

 بعضی از داوطلبان زمان زیادی را برای درس خواندن صرف می کند اما نتیجه خوبی را نمی گیرند. نتیجه نگرفتن آنها به این دلیل است که آنها مطالب را عمیق یاد نمی گیرند و صرفا آنها را  روخوانی میکنند و با خود فکر می کنند که همه چیز را یاد گرفتند. برای اینکه به صورت عمیق یاد بگیرید هم میتوانید مطالبی را که مطالعه می‌کنید خلاصه نویسی کنید و هم میتونی پس از اینکه مطالعه کردی کتاب را ببندید و برای خود با صدای بلند بازگو کنید. برای اینکه در ادامه کیفیت مطالعه خود را بسنجید می توانید از تست های آموزشی کمک بگیرید.

۹. سرعت مطالعه خود را بالا ببرید

  بچه ها درسته که کیفیت درس خوندن اهمیت زیادی داره اما شما باید به این نکته توجه کنید که زمان شما بسیار کم است و حجم مطالبی که باید مطالعه کنید بسیار زیاد. در طول روز حداقل سه درس را مطالعه کنید تا بتوانید از این ۳ درس است تست بزنید و هم آنها را مرور کنید.

۱۰. پس از اینکه آزمون دادید آن را تحلیل کنید

پس از اینکه آزمون دادید آن را تحلیل کنید

 به طور کلی هدف از آزمون های آزمایشی رفع نقطه ضعف های شما است که با آمادگی بیشتر سر جلسه کنکور حاضر شوید. شما باید بعد از هر آزمون سوالات آن آزمون را بررسی کنید و تست هایی که جواب نداده اید یا اشتباه جواب داده اید را بررسی کنید و علت جواب ندادن یا اشتباه جواب دادن خود را پیدا کنید و سعی کنید آن را رفع کنید. انجام دادن این کار به مرور زمان باعث افزایش تراز کنکور شما میشود.

۱۱. عجله نکنید

 امروزه به لطف تکنولوژی و شبکه های اجتماعی همه سعی دارند در کوتاه ترین، سریع ترین و ساده ترین راه ممکن به موفقیت‌های بزرگی برسند.  اما شما برای رسیدن به موفقیت در کنکور سراسری باید صبر و تلاش پشتکار زیادی داشته باشید. لطفاً روش هایی که به شما می گوییم را انجام دهید و صبر کنید و منتظر نتیجه آن ها بمانید.

یک نکته در خصوص محاسبه تراز

 اگر شما در چند آزمون آزمایشی شرکت کرده باشید قاعدتاً متوجه این خواهید شد که درصد یکسانی از یک درس در دو آزمون متفاوت نتیجه یکسانی ندارد. در واقع این به این دلیل است که بودجه بندی آزمون های آزمایشی موسسات کنکوری جامع نیست.

 کنکور سراسری یک ازمون جمعه است یعنی هر آنچه که در کتاب ها است در این آزمون سوال قرار می گیرد اما سوالات آزمون های آزمایشی به اینگونه است که تنها قسمتی از کتاب ها مورد سوال قرار می گیرد. تنها تشابه آنها به کنکور سوالات آنها برای هر درس است.

 به این نکته توجه کنید که اگر در آزمونی به طور مثال از فصل۲ فیزیک که فصلی آسان است سوالات طرح شده باشد نتیجه این آزمون با اونی که از فصل ۳ فیزیک که فصل سختی است در آن مورد سوال قرار گرفته باشد متفاوت است یعنی اگر شما در آزمون اول ۴۰ درصد و در آزمون  دوم هم ۴۰% زده باشید، این دو با هم دیگه متفاوت خواهد بود.

کلام آخر

 تمام کسانی که امروزه در آزمون های آزمایشی شرکت می‌کنند دغدغه افزایش تراز خود را دارند و این دغدغه در صورتی دغدغه مثبت به حساب می آید که شما به دنبال راهکاری برای افزایش تراز خود باشید و برای این کار روش هایی که در بالا گفتیم را انجام دهید و نتیجه آن را قطعاً خواهید گرفت. اما اگر این دغدغه صرفا برای شما یک استرس و یک فشار روانی است نه تنها شما راه رو به جلو نمی دهد بلکه تاثیر منفی روی شما نیز می گذارد و افت عملکرد و در آزمونهای خود شاهد خواهید بود. در آخر باید این رو به شما بگم که تنها با تلاش و پشتکار زیاد می توان به نتایج درخشان رسید پس استرس را کنار بگذارید کارهایی که گفتیم عمل کنید و مطمئن باشید نتیجه آن را خواهید دید.

بهترین روش مطالعه فیزیک کنکور +روش مطالعه رتبه های برتر
مطالعه

تیم تولید محتوای درس جت

وبسایت درس جت از به روزترین وبسایت ها و مراجع درسی قبل از دانشگاه میباشد که کار خود را از بهمن ماه سال 1400 آغاز کرد و هدف ما از تاسیس وبسایت درس جت این است که هر آنچه که یک دانش آموز کنکوری به آن نیاز دارد دارد را در این سایت به صورت کامل و با بهترین کیفیت فراهم کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا